Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: українські солдати сьогодні боронять не лише Україну, а й всю Європу


Фото з прес-центру АТО у Facebook
Фото з прес-центру АТО у Facebook

Президент України Петро Порошенко заявив, що українські солдати сьогодні боронять не лише Україну, а й Словаччину, Німеччину, Естонію та всю Європу.

На цьому глава держави заявив під час зустрічі з прем’єр-міністром Словиччини Робертом Фіцом ц рамках робочого візиту до Братислави, повідомляє президентська прес-служба.

Президент привітав главу уряду Словаччини і весь словацький народ з 25-річчям Оксамитової революції. Він обговорив із Фіцом актуальні питання двосторонньої економічної співпраці і високо оцінив виконання словацькою стороною зобов’язань щодо реверсних поставок газу в Україну.

Прем’єр-міністр Словаччини зазначив, що незважаючи на те, що постачання газу з Росії скоротилося на 50%, словацька сторона виконуватиме всі свої зобов’язання перед Україною щодо реверсу газу.

Сторони домовились про розширення рамок взаємодії між країнами. Зокрема, кожне міністерство у Словаччині отримає завдання взаємодіяти з українськими міністерствами щодо реалізації реформ на шляху євроінтеграції України. Порошенко і Фіцо домовилися про налагодження регулярного каналу зв’язку.

«Словаччина солідарна з Україною і дотримуватиметься спільної позиції з ЄС», − запевнив словацький прем’єр-міністр.

15–16 листопада Петро Порошенко з робочим візитом відвідує Словаччину для зустрічі з президентами «Вишеградської четвірки».

XS
SM
MD
LG