Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти у Донецьку затримали одного зі своїх ватажків − ЗМІ


Бойовики «ДНР» заарештували одного з лідерів сепаратистського руху Донецька Олексія Грановського. Як повідомляють «Новости Донбасса», про це заявили його дружина у Фейсбуці.

«Другий день мені обривають телефон друзі і знайомі з питаннями про те, що сталося з Олексієм. Не буду більше мовчати, дійсно, мого чоловіка затримали, зараз він у СІЗО. Впевнена, що все буде добре, Олексій порядна людина, він ні в чому не винен», – заявила дружина Грановського.

У коментарях вона зазначила, що чоловік перебуває у СІЗО в Донецьку.

У свою чергу один зі співробітників «прес-служби ДНР» Роман Манекін на своїй сторінці у Фейсбук написав: «Вважаю принципово помилковим... арешт чиновника такого рангу без публічного роз'яснення підстав такого арешту. У ДНР в даний час відсутній ухвалений «парламентом» Кримінально-Процесуальний Кодекс. Права людини відсутні, як поняття. ...Захиститися немає ніякої можливості: адвокатура не діє, законів немає, прийняті Кримінальний Кодекс і Постанова про військові трибунали, в той час, як судів, як таких, за винятком Верховного, немає взагалі».

До травня 2014 року Грановський був так званим «міністром ПЕК» в угрупованні «ДНР» під керівництвом Дениса Пушиліна. У травні він подав у «відставку» через те, що «не поділяє поглядів зі своїм керівництвом з питань націоналізації донецьких підприємств».

На схожу тему: На Донбасі «трибунал» проголосував за страту

XS
SM
MD
LG