Доступність посилання

ТОП новини

Путін залишив саміт «Групи двадцяти» достроково


Президент Росії Володимир Путін залишив Австралію, не дочекавшись кінця саміту «Групи двадцяти». Світові лідери різко розкритикували російського керманича через роль Москви в українській кризи.

Путін порушив протокол, даючи прес-конференцію обраній групі репортерів, проігнорувавши журналістів із країни, яка приймала саміт. Згодом він залишив саміт до оприлюднення підсумкового комюніке.

Путін далі заперечує, що російські війська і важкі озброєння наявні в Україні. Він нарікає, що його піддають несправедливій критиці через події, які перебувають поза його контролем.

Демарш Путіна стався після того, як президент США Барак Обама і лідери Австралії та Японії 16 листопада виступили із заявою про те, що вони єдині в «несприйнятті анексії Росією Криму і її дій із дестабілізації на сході України».

Раніше Обама висловив узгоджену з іншими західними лідерами позицію, що «російська агресія проти України» є «загрозою для світу». Світові лідери відхилили міркування Путіна, який стверджує, що російські війська не перебувають на сході України.

XS
SM
MD
LG