Доступність посилання

ТОП новини

Естонці передають допомогу учасникам АТО


Естонська рок-група «Свята ватра» привезла в неділю в Україну гуманітарну допомогу з Естонії. Це – індивідуальні аптечки, теплі речі, тепловізори і дитячі малюнки, які музиканти через волонтерів передають у зону АТО.

Частину гуманітарного вантажу музиканти передали добровольцям батальйону «Айдар». Цю допомогу прийняв командир батальйону Сергій Мельничук.

«Наша рок-група 21 жовтня у рамках Днів культури України в Естонії проводила концерт, тоді серед учасників були хлопці з гурту «Гайдамаки». Перед тим вони виступали перед українськими бійцями біля Донецького аеропорту і розповіли про свої враження. Ми попросили глядачів допомогти українській армії і добровольчим батальйонам. Нам вдалося зібрати понад сто тисяч євро, на ці гроші ми закупили індивідуальні аптечки, тепловізори і теплі речі бійцям», – розповів Радіо Свобода засновник рок-групи «Свята ватра», український музикант Руслан Трочинський, який понад десять років живе в Естонії.

Також серед переданих бійцям в АТО речей – теплі шкарпетки і рукавиці, що їх спеціально для українських бійців в’язали естонські жінки.

«Свята ватра» 17–20 листопада проведе благодійні концерти у Дніпропетровську, Харкові і Слов’янську, а в Києві виступить перед пораненими бійцями у Центральному військовому госпіталі.

XS
SM
MD
LG