Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі обговорять нові санкції проти Росії – Моґеріні


У Брюсселі обговорять нові санкції проти Росії – Моґеріні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

У Брюсселі обговорять нові санкції проти Росії – Моґеріні

Останні події в Україні та можливі нові санкції проти Росії будуть сьогодні на столі переговорів у Брюсселі. Про це заявила верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Моґеріні, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

На зустрічі Ради міністрів закордонних справ, яка розпочнеться за кілька годин, ітиметься також про реформи в Україні, бо ЄС зацікавлений у її успіху, каже голова європейської дипломатії. Третім пунктом «української» частини консультацій буде тема відносин з Росією.

«Ми говоритимемо про те, що може бути найкращою відповіддю на так звані «вибори» («ДНР» та «ЛНР»), які ми вважаємо незаконними та нелегітимними», – каже Моґеріні і додає, що санкції – це не мета, вони можуть бути лише інструментом її досягнення.

«Гадаю, нині для ЄС та міністрів настав час сконцентруватися й на інших кроках, щоб збудувати повну стратегію, – каже голова європейської дипломатії. – З одного боку, слід вимагати від українців притримуватися реформ і на цьому ми маємо, насамперед сконцентруватися. З іншого боку, ЄС має шукати спосіб вести діалог з Росією. Такі три лінії наших сьогоднішніх дискусій».

На засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі запланований розгляд нових обмежувальних заходів щодо Росії за її роль у погіршенні ситуації на сході України. Дипломати планують розширити список осіб, на яких поширюватимуться візові заборони та замороження активів.

XS
SM
MD
LG