Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальні за катастрофу «Боїнга» в Україні постануть перед судом – Рада ЄС


Рада Євросоюзу із закордонних справ наголошує, що винні в аварії малазійського «Боїнга» на сході України мають постати перед судом.

«Рада наголошує: безпосередньо або опосередковано відповідальні за аварію рейсу MH17 постануть перед правосуддям», – ідеться в тексті підсумкової заяви Ради ЄС.

Рада вітає надання доступу до місця аварії MH17 за посередництва ОБСЄ, який дав можливість репатріації останків жертв і особистих речей, а також виявлення уламків.

Міністри ЄС знову закликали всіх, залучених до процесу, гарантувати повний, необмежений і безпечний доступ до місця трагедії, щоб забезпечити завершення репатріації і розслідування.

Літак «Малайзійських авіаліній» «Боїнг-777» рейсу MH17 був збитий над Донбасом 17 липня. Загинули всі 298 людей, які були в ньому. Найбільше серед них було громадян Нідерландів.

Сепаратисти угруповання «ДНР» спершу заявляли про збиття літака, вважаючи, що це українське військове транспортне повітряне судно. Потім вони почали заперечувати це і видаляли свої початкові повідомлення в соціальних мережах.

16 листопада в Донецькій області міжнародні експерти з Нідерландів спільно зі спостерігачами з ОБСЄ збирали уламки малайзійського літака «Боїнг-777».

На сході України прибирають уламки малазійського «Боїнгу»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

XS
SM
MD
LG