Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко заявляє про арешт 5 офіцерів СБУ в ході розслідування розстрілів на Майдані


Голова СБУ Валентин Наливайченко
Голова СБУ Валентин Наливайченко

У ході розслідування масових розстрілів активістів на майдані Незалежності п’ятьох колишніх високопоставлених офіцерів Служби безпеки України заарештовано. Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

Він також зазначив, що заарештований нещодавно екс-начальник департаменту контррозвідки СБУ, безпосередньо причетний до координації дій, спрямованих проти активістів Євромайдану.

Крім того, Наливайченко повідомив, що в результаті спільної роботи СБУ і МВС з березня до квітня 2014 року затримано 16 офіцерів колишнього спецпідрозділу «Беркут», які були безпосередньо причетні до масових розстрілів на майдані Незалежності наприкінці зими.

У період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули більш як сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею». Крім того, сотні учасників протесту в Києві отримали поранення.

За словами Генпрокурора Віталія Яреми, до суду вже направлено 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників протестів на Майдані. До відповідальності притягнуто 5 працівників ДАІ, у провадженні перебуває ще 27 справ проти 7 працівників автоінспекції. Ярема зазначив, що триває розслідування масового розстрілу людей на вулиці Інститутській та активістів у Маріїнському парку на вулиці Грушевського.

XS
SM
MD
LG