Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу: Ізраїль твердо відповість на напад в синагозі


Біньямін Нетаньягу
Біньямін Нетаньягу

Ізраїль твердо відповість на дії тих, хто стоїть за сьогоднішнім нападом на синагогу в Єрусалимі, заявив ізраїльський прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу.

Напад, що стався рано-вранці, став найкривавішим у місті за останні роки. Внаслідок дій нападників, озброєних сокирами і ножами, загинули чотири людини, ще декілька поранені. Самих нападників згодом застрелили поліцейські.

Держсекретар США Джон Керрі назвав подію «актом терору і безглуздої жорстокості», закликавши палестинських лідерів засудити атаку в синагозі.

За даними поліції, нападники – палестинці зі Східного Єрусалима.

Глава Палестинської адміністрації Махмуд Аббас засудив вбивства. Угруповання «Хамас», що керує у Смузі Гази, навпаки, назвало напад «гідною відповіддю на ізраїльські дії на захопленій території».

Ізраїльський прем’єр Нетаньягу, який планував пізніше зустрітися з керівництвом служб безпеки, заявив, що атака стала результатом «підбурювання» як з боку «Хамасу», так і з боку Аббаса.

Протягом останніх тижнів акти насильства в Ізраїлі почастішали. Жертвами нападів стали п’ять громадян Ізраїлю, один іноземець і близько десяти палестинців.

XS
SM
MD
LG