Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк запрошує Росію до дієвих переговорів щодо Донбасу


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Україна закликає Росію до проведення реальних переговорів щодо урегулювання ситуації на Донбасі. Про це на спільній із прем’єр-міністром Норвегії Ерною Сульберґ прес-конференції заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ми закликаємо Російську Федерацію до реальних переговорів і ми переконані, що найкращий формат таких переговорів – «женевський формат»: із участю США, ЄС, України та нашого сусіда – Росії», – зазначив він.

Яценюк наголосив, що Україна дотримується мінських домовленостей.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який перебуває з візитом у Києві, заявив, що нині напруга на сході України протягом останніх двох-трьох місяців зросла. Він також зазначив, що його майбутній візит до Москви буде спрямований на з’ясування готовності російської сторони виконувати мінські домовленості.

Сьогодні Штайнмаєр має відвідати Москву для переговорів щодо урегулювання в конфлікту на Донбасі.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій.

Сторони обмінюються взаємними обвинуваченнями у порушенні мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG