Доступність посилання

ТОП новини

Київ занепокоєний спробами Кремля знищити свободу слова


В Україні занепокоєні системним переслідуванням інакомислення в Росії і тиском на опозиційні ЗМІ, заявив речник МЗС України Євген Перебийніс.

«Спроби російської влади будь-якими адміністративними або псевдоюридичними засобами змусити замовкнути «Ехо Москви» і «Дождь» свідчить про те, що Кремль остаточно вирішив ліквідувати в країні не тільки свободу слова, а і свободу думки», – сказав Перебийніс.

За його словами, в умовах, коли центральні російські канали транслюють відверту неправду, ця тенденція мала б отримати «рішучий осуд з боку міжнародної громадськості».

Перебийніс також додав, що це свідчить про те, що Росія вирішила ліквідувати не тільки свободу слова, але й свободу думки.

Нещодавно «Роскомнагляд» виніс попередження радіостанції «Ехо Москви», бо, за версією відомства, один з ефірів радіо «містив інформацію, яка виправдовувала практику воєнних злочинів». Такою була реакція відомства на ефір від 29 жовтня, коли гостем програми «На власні очі» («Своими глазами») був американський фоторепортер російського походження Сергій Лойко, який розповів про ситуацію в Донецькому аеропорту.

XS
SM
MD
LG