Доступність посилання

ТОП новини

На рахунках «сім’ї Януковича» заблокували 1,42 мільярда доларів США – Держфінмоніторинг


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Загальна сума заблокованих коштів на рахунках 44 компаній нерезидентів, підконтрольних «сім’ї Януковича», склала – 1,42 мільярда доларів США. Про це йдеться у повідомленні Державної служби фінансового моніторингу.

У відомстві уточнюють, що на території України заблоковано 1,37 мільярда доларів США, за кордоном – 49,51 мільйонів доларівСША.
Крім того, Фінансовою розвідкою України підготовлено та направлено до правоохоронних органів 230 матеріалів щодо фінансових операцій, проведених за участю колишнього президента України Віктора Януковича, його близькими та посадовцями колишнього уряду, органів влади, місцевого самоврядування.

У повідомленні зазначається, що Держфінмоніторингом продовжується активна робота щодо розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна Януковичем, колишніх чиновників, а також щодо осіб, причетних до організації умисного масового вбивства людей та сепаратистської діяльності на території України.

За результатами вжитих заходів Держфінмоніторингом на території України виявлено 530 рахунків 92 фізичних та 81 рахунок 32 юридичних осіб, причетних до корупційних діянь, та заблоковано кошти на суму 1,72 мільярдів гривень, 190,95 мільйонів доларів США, 16,28 мільйонів євро та 0,41 мільйонів російських рублів.

Сьогодні голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що СБУ завершила розслідування щодо 82 колишніх високопосадовців часів президентства Віктора Януковича, справи передали до Генпрокуратури.

XS
SM
MD
LG