Доступність посилання

ТОП новини

Україна домагається доступу для своєї гуманітарки на окуповані території – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Україна намагається домовитися з міжнародними організаціями про забезпечення за їхнього сприяння доступу для своїх гуманітарних вантажів, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на прес-конференції у Києві.

За його словами, проросійські сепаратисти не дозволяють транспорту з українською гуманітарною допомогою перетинати лінію розмежування між вільною Україною і територіями, окупованими «ДНР» і «ЛНР».

«Ми попросили Червоний Хрест, ООН, ОБСЄ та інші міжнародні організації допомогти забезпечити доступ до територій, які контролює Росія», – заявив Арсеній Яценюк.

Очільник уряду розповів, що Україна вже кілька разів намагалася доправити гуманітарну допомогу на контрольовані бойовиками території, проте щоразу вони її не пропускали.

На уточнювальне запитання Радіо Свобода про те, коли можна очікувати доправлення цього гуманітарного вантажу на окуповані території за сприяння міжнародних організацій, Арсеній Яценюк відповів, що режим Путіна несе повну відповідальність за гуманітарну катастрофу на цих територіях. За його словами, люди стали «заручниками режиму Путіна».

«Чим швидше Росія забереться з території України, тим швидше ми зможемо доправити туди все необхідне», – наголосив він.

Арсеній Яценюк також відзначив, що проросійські бойовики не дозволяють українській стороні «перетинати лінію розмежування та доправити готівку для населення підконтрольних їм територій».

Впродовж останнього тижня містами тих районів Донецької і Луганської області, які контролюють бойовики, прокотилася хвиля соціальних протестів. Люди вимагають виплатити їм соціальну допомогу, пенсії, зарплати, які вони не отримують уже кілька місяців.

XS
SM
MD
LG