Доступність посилання

ТОП новини

У Римі українці «окупували» Колізей


Римські українці протестують проти російської агресії, 20 листопада 2014 року, фото Олесі Татарин
Римські українці протестують проти російської агресії, 20 листопада 2014 року, фото Олесі Татарин

Українці провели в італійській столиці акцію під Колізеєм. Аматорська вистава була присвячена річниці подій на Майдані в Києві та спрямовувалася проти російської окупації українських територій у Криму та на Донбасі.

Організаторами акції стали оргкомітет «Євромайдан Рим» та Конгрес українців Італії, інформує у Facebook координатор оргкомітету Олесь Городецький.

Під час маніфестації на фоні мінорних музичних композицій активісти продемонстрували своє ставлення до «агресивної імперіалістичної політики Росії щодо країн-сусідів», а також «окупації України за мовчазної згоди Європи».

Окрема сценка була присвячена маніпуляціям в європейській пресі, метою яких, на думку демонстрантів, є спотворення реальної картини подій на сході України.

Учасники акції роздавали перехожим листівки з описом подій в Україні. На плакатах були зображені карикатури на Путіна з надписами італійською та англійською мовами «Путін, забирайся геть з України», «Російський «патріотизм» – це знищення інших народів», «Росія – спонсор тероризму».

Українці Риму щотижня проводять різноманітні акції на підтримку України. Щонеділі вони відправляють гуманітарну допомогу для потреб українських військових в зоні АТО.

XS
SM
MD
LG