Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: організацією «Харківські партизани» керують російські спецслужби


Прокурор Харківської області Юрій Данилов заявляє, що на Харківщині упродовж п’яти місяців працює диверсійно-терористична група «Харківські партизани».

«Головна їхня мета – це скоєння терористичних актів: знищення важливих об’єктів народного господарства й оборонного значення, дестабілізація громадського порядку в місті й області, залякування населення», – наголосив Юрій Данильченко.

За його словами, правоохоронцям вдалося з’ясувати причетність членів організації до скоєння 12 диверсій. Наразі вдалося виявити десять груп цієї організації на території Харківщини, додав Данильченко.

У СБУ кажуть, що це не остаточні дані, бо цих груп може бути більше. Від затриманих членів угруповання дізналися, що з Росії на Харківщину прибули ще не всі диверсанти після спецпідготовки в таборах, заявили у відомстві. Силовики запевняють, що вже знають головних кураторів розгалуженої мережі груп.

«Ватажки цієї групи, кілька людей, які проживають зараз в Бєлгороді, використовують фінансові засоби, інструктуються спецслужбами Росії. Фінансування – з Росії. Як стало відомо, під Тамбовом є табір, де терористи проходять підготовку: мінну, снайперську, диверсійну», – повідомив начальник головного управління СБУ в харківській області Олександр Пивоваров.

За його словами, більшість учасників угруповання – це харків’яни, учасники антимайданівського руху, а також завербовані ними.

За майже піврічну діяльність «Харківських партизан» обласне управління СБУ 14 особам, причетним до організації низки вибухів у Харкові й області, оголосило про підозри у скоєнні відповідних злочинів. Сімом із них за клопотанням прокуратури обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Ще двом запобіжний захід буде обраний протягом найближчої доби. «П’ятеро наразі оголошені у розшук», – наголосив прокурор області.

Раніше через соцмережі в інтернеті активісти «Харківських партизан» заявляли про плани щодо боротьби з «хунтою» і висловлювали намір «звільнити Харків від загарбників».

XS
SM
MD
LG