Доступність посилання

ТОП новини

У Росії називають «фальшивкою» заяви НАТО про концентрацію військ на кордоні з Україною


Твердження НАТО про концентрації російських сил на кордоні з Україною є «фальшивкою». Про це заявив постійний представник Росії при альянсі Олександр Грушко у п’ятницю, 21 листопада, в інтерв’ю телеканалу «Россия 24».

«Наскільки я розумію, навіть самі натовці визнають, що у них немає матеріалів об’єктивного контролю, які свідчили б про те, що озброєння і техніка переміщуються через кордон і що здійснюється велика концентрація російських сил на кордоні з Україною. Я хотів би наголосити, що неодноразово у рамках форуму по співпраці в області безпеки – це один з головних органів ОБСЄ – ми надавали докази, що всі твердження НАТО щодо так званої концентрації є фальшивкою», – зазначив Грушко.

У п’ятницю, 21 листопада генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що альянс фіксує пересування російських військ та техніки у напрямку встановленої лінії перемир’я на Донбасі.

У Раді національної безпеки й оборони України 21 листопада заявили, що Росія вперше з 5 вересня, коли було оголошено про режим припинення вогню на сході України, відновила артилерійські обстріли української території.

За даними ООН, за час оголошення перемир’я, станом на 18 листопада на Донбасі загинули 957 людей.

Україна звинувачує Росію у постачанні зброї і військових на допомогу сепаратистам на Донбасі. Росія підтримує сепаратистів, але заперечує, що бере безпосередню участь в конфлікті.

XS
SM
MD
LG