Доступність посилання

ТОП новини

Активістам Майдану в Одесі не дозволили встановити намети, вони оголошують мобілізацію


Активісти одеського Євромайдану сьогодні спробували встановити намети біля будівлі Головного управління МВС в Одеській області з нагоди річниці Революції гідності та початку Майдану, проте міліція їм завадила це зробити. Про це Радіо Свобода повідомив лідер осередку партії «Демократичний альянс» в Одесі Олексій Чорний.

Як він розповів, міліція «розштовхала активістів, потопталася по наметах, один намет поламала». Представники міліції заявили учасникам акції, що встановлення наметів є незаконним.

У неділю, 23 листопада, на 12 годину, як повідомив Олексій Чорний, активісти одеського Євромайдану оголошують загальну мобілізацію біля пам’ятника Дюку. За його словами, вони вимагатимуть від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова зміни керівництва обласної міліції та покарання всіх міліціонерів, які брали участь у силовому розгоні акцій Євромайдану в Одесі та репресіях проти його учасників.

«Жоден міліціонер, який брав участь у всіх цих провокаціях, не був покараний. Більш того, ті самі міліціонери, які рік тому зносили одеський Євромайдан, зараз керують акціями проти нас під час захисту нашого узбережжя, такими акціями, які були сьогодні проти нас», – сказав Олексій Чорний.

Рік тому у ці дні в Одесі розпочався власний Євромайдан. За кілька днів його розігнали, міліція побила активістів та знесла намети. 19 лютого в Одесі вдруге відбувся силовий розгін акції Євромайдану, його активісти знову були побиті.

Від 4 травня 2014 року ГУ МВС в Одеській області очолює генерал-майор міліції Іван Катеринчук.

Радіо Свобода наразі не вдалося отримати коментарі від одеської міліції з приводу сьогоднішньої акції.

XS
SM
MD
LG