Доступність посилання

ТОП новини

У Нижньому Новгороді пікетуватимуть проти війни в Україні


Аркадій Галкер на антивоєнному «Марші миру» у Москві, 21 вересня 2014
Аркадій Галкер на антивоєнному «Марші миру» у Москві, 21 вересня 2014

Активісти російського Нижнього Новгорода у неділю, 23 листопада, проведуть черговий пікет проти війни в Україні. Акція протесту на Театральній площі міста узгоджена з владою.

Наприкінці жовтня районний суд Нижнього Новгорода визнав організатора акції Аркадія Галкера винним у порушенні проведення антивоєнної акції 27 квітня. Тоді, як і на інших мітингах і пікетах, активісти використовували плакат із зображенням людини, схожої на російського президента Володимира Путіна, і Гітлера. На плакаті був напис «Путін, геть з України!». Тоді Галкер був засуджений до штрафу в 10 тисяч рублів. За словами активіста, він не єдиний стояв з цим плакатом.

«Але, мабуть, те, що я був автором плаката, зрештою переповнило чашу терпіння наших місцевих правоохоронців, мене вирішили якось приструнити», – вважає Галкер.

Він повідомив Радіо Свобода, що подав до обласного суду апеляційну скаргу на рішення нижчої інстанції.

Колона нижегородських активістів з цим плакатом брала участь і у вересневому «Марші миру» у Москві, в антивоєнному ході взяло участь кілька десятків тисяч людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї і військових на допомогу сепаратистам на Донбасі. Росія підтримує сепаратистів, але заперечує, що бере безпосередню участь в конфлікті.

XS
SM
MD
LG