Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі Росії відмовилися відкрити кримінальну справу через викрадення кримських татар


Кримські татари у Сімферополі, архівне фото
Кримські татари у Сімферополі, архівне фото

Головне управління Слідчого комітету Росії щодо Криму не знайшло підтвердження фактами викрадення кримських татар і вирішило відмовити в порушенні кримінальної справи, повідомили в прес-службі відомства.

10 жовтня 2014 року до правоохоронців надійшла заява голови Судацького міського меджлісу кримських татар про те, що біля автодороги Судак-Грушівка невідомі в масках викрали кількох кримських татар.

За даним фактом була проведена дослідча перевірка, зазначають російські силовики.

У слідчих органах Росії заявляють, що свідчення громадян, які були свідками злочину, суперечили один одному, жодних протиправних дій вони не бачили.

У слідства є неспростовні докази відсутності складу злочину, наголошують у головному управлінні Слідчого комітету Росії щодо Криму.

Управління з прав людини ООН рекомендувало кримській владі і владі Росії припинити чинити тиск і залякування кримських татар, гарантувати основні права всім жителям півострова. Нещодавно в ОБСЄ також заявили про стурбованість щодо порушення прав людини в Криму.

За даними РНБО, станом на 19 листопада у Криму з часу анексії викрали 21 кримського татарина.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз і США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає

XS
SM
MD
LG