Доступність посилання

ТОП новини

Жителі Донбасу бояться російського наступу на інші території України – муфтій Ісмагілов


Муфтій Всеукраїнського Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов
Муфтій Всеукраїнського Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов

Жителі Донбасу побоюються подальшого військового наступу російських військ на інші області України. Про це у розмові з Радіо Свобода заявив муфтій Всеукраїнського Духовного управління мусульман України «УММА» Саїд Ісмагілов.

«(На територію України – ред.) постійно входить величезна кількість російської техніки – танки, артилерія, установки «Град», різноманітні радіолокаційні станції. Зараз територія нашпигована солдатами та зброєю настільки, що самі місцеві жителі вважають, що немає сенсу завозити стільки військ і стільки техніки, якщо не буде подальшого наступу. Всі чекають, що буде подальший наступ на інші території України», – сказав Ісмагілов.

Сам муфтій у вересні переїхав із Донецька до Києва.

Він переконаний, що на захопленій сепаратистами території знаходяться російські війська. «Це російський війська, кадрові офіцери, які просто позрізали погони і шеврони», – сказав він.

Захід і Україна звинувачують Росію у постачанні зброї сепаратистам на Донбасі. За словами речника міністерства закордонних справ України Євгена Перебийноса, лише у період з 17 по 23 листопада зафіксовано входження на територію України двох військових колон – однієї з боку дороги Металіст-Щастя (6 одиниць), іншої у напрямку населеного пункту Станиця Луганська – 16 одиниць.

Москва продовжує заперечувати свою причетність до підтримки сепаратистів на сході України. У відповідь на дані ООН, згідно з якими з часу оголошення перемир’я на сході України загинули 957 людей, МЗС Росії відреагувало, назвавши їх «абсолютно неприйнятними» та заснованим «на сумнівних джерелах».

«Пересмикуються факти, пов’язані з ситуацією на російсько-українському кордоні. Культивується міф про присутність на Донбасі російських військовослужбовців», – мовиться у заяві російського МЗС, оприлюдненій 20 листопада.

XS
SM
MD
LG