Доступність посилання

ТОП новини

Біля МЗС України відсвяткували день народження Кольченка, ув’язненого у Росії


Сьогодні біля Міністерства закордонних справ України відбулася акція, приурочена до дня народження учасника протестів проти анексії Криму Олександра Кольченко, який змушений відзначати своє 25-річчя в СІЗО «Лефортово» (Москва).

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії, організатори акції зібралися, щоб морально підтримати кримчанина і висловити обурення діями російської влади, які, на думку активістів, утримують під вартою Кольченко за сфабрикованою кримінальною справою.

«Також ми хочемо звернутися до влади України, яка, на наш погляд, не докладають належних зусиль для того, щоб Олександр Кольченко та Олег Сенцов швидше опинилися на волі», – повідомила одна з організаторів акції Олександра Назарова.

Акція відбулася у формі імпровізованого святкування дня народження кримського політв'язня. Учасники пікету принесли з собою святковий торт, на якому був напис «З днем народження Саша» і зображення Криму, пофарбованого в кольори прапора України.

Раніше голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін привітав з днем народження Кольченка.

26 листопада кримський антифашист і соціальний активіст Олександр Кольченко святкує своє 25-річчя. Його арештували в Сімферополі в травні 2014 року і етапували в СІЗО до російської столиці.

Слідчі ФСБ Росії звинувачують його, а також ще трьох жителів Криму, в тому числі українського режисера Олега Сенцова, у підготовці теракту і незаконному обороті зброї. У жовтні цього року термін утримання під вартою йому продовжили до 16 січня 2015 року.

XS
SM
MD
LG