Доступність посилання

ТОП новини

НАТО: кількість російських військ в Україні не змінилась


Філіп Брідлав
Філіп Брідлав

Головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявляє, що кількість російських військ на українській території за останні кілька тижнів суттєво не змінилась. Брідлав заявив про це перед відльотом з Києва, де він провів зустрічі з міністром оборони та іншими посадовцями, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Він наголосив, що важливим є те, яке оснащення, війська, що зосереджені вздовж кордону Росії, вона може швидко задіяти в разі потреби. Брідлав також звернув увагу на те, що ті російські військові, які перебувають на українській території, здійснюють тренування, підготовку, оснащення проросійських бойовиків.

Він зауважив, що під час «виборів» 2 листопада Росія критично близько підвела свої війська до кордонів України.

Генерал також наголосив, що НАТО стежитиме, чи Росія справді розташовуватиме ядерну зброю на території Криму.

18 листопада генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив про «серйозне нарощування військ» як на сході України, так і на російському боці кордону і закликав Москву вивести свої сили. Про точну кількість військових не повідомляли.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG