Доступність посилання

ТОП новини

Моніторинг регіональних ЗМІ напередодні виборів показав зростання «джинси»


Моніторинг регіональних видань напередодні позачергових парламентських виборів у жовтні 2014 року показав чергове зростання «джинси». Про це заявляють в Інституті демократії імені Пилипа Орлика, який провів моніторинг регіональних ЗМІ.

У друкованих регіональних медіа кількість матеріалів із ознаками замовності та немаркованої реклами у жовтні сягнула 43% (середній показник).

За даними Інституту демократії імені Пилипа Орлика, у жовтні найбільше ознак замовності спостерігалося у друкованих виданнях: чернівецькі газети «Час» – 92% та «Свобода слова» – 60%, житомирські «Ехо» – 68,2%, «20 хвилин» – 52,9% та «Ваші інтереси» – 36,7%,також «Днепр вечерний» – 69% (Дніпропетровськ) і «Сумщина» – 55%.

В інтернет-виданнях в середньому розміщено 33% джинси та немаркованої реклами.

Крім того, досліджуючи сепаратистські сайти угруповання «ДНР», яке в Україні визнано терористичним, експерти Інституту демократії виявили 48% матеріалів пропагандистської «джинси» на сайті «Новости Донецкой Республики» та 52,3% – на сайті «інформаційного агентства» «Новороссия».

За результатами дослідження, на харківському сайті «Медіа Порт» не зафіксовано матеріалів із ознаками замовності.

Для моніторингу було відібрано по 4 регіональних друкованих та 4 онлайн-медіа у Чернівецькій, Дніпропетровській, Одеській, Львівській, Донецькій, Харківській, Сумській та Житомирській областях.

XS
SM
MD
LG