Доступність посилання

ТОП новини

Нафта оновила багаторічний мінімум


Зранку 27 листопада котирування нафти оновлюють мінімум. Нафта сорту Brent коштує нині близько 76 з половиною доларів за барель, це ще на півдолара нижче за показник двотижневої давнини.

На такому низькому рівні нафта не перебувала вже понад чотири роки – від жовтня 2010-го. Падіння нафтових котирувань триває вже п’ятий місяць поспіль. Свого найвищого цього року рівня – 115 доларів за барель сорту Brent нафта досягла наприкінці червня. Відтоді вона подешевшала на третину.

Аналітики вважають, що причиною продовження тенденції є відсутність згоди про зменшення обсягів видобутку між державами-членами ОПЕК (Організації країн-експортерів нафти). Сьогодні відбудеться зустріч ОПЕК на рівні міністрів, якій передували консультації щодо можливості зменшення квот.

Росія, яка не є членом ОПЕК, але брала участь у консультаціях, цього року через падіння нафтових цін втрачає до 100 мільярдів доларів. Про це повідомив російський міністр фінансів Антон Сілуанов. Це набагато більше, ніж через західні санкції, втрати від яких становитимуть близько 40 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG