Доступність посилання

ТОП новини

Поліцейський розповів про вбивство, яке викликало заворушення у США


Американський поліцейський Даррен Вілсон (справа) дає інтерв'ю каналу Ей-Бі-Сі
Американський поліцейський Даррен Вілсон (справа) дає інтерв'ю каналу Ей-Бі-Сі

Американський поліцейський Даррен Вілсон, який застрелив у містечку Ферґюсон, штат Міссурі, беззбройного чорношкірого підлітка, розповів власну версію подій.

В інтерв’ю каналу Ей-Бі-Сі Даррен Вілсон заявив, що в той злощасний день йому довелося вперше застосувати зброю проти людини, і за його словами, іншого виходу він не мав, бо 18-річний Майкл Браун поводився агресивно.

«Я витяг пістолет і спрямував на нього зі словами: «назад, або я буду стріляти». Він одразу ж вхопив мій пістолет, я відчув, як він намагався дістатися до спускового гачка, щоб вистрелити у мене з мого пістолета», – розповів Даррен Вілсон.

«Я відчував лише страх, думав про виживання і як мене навчали діяти у таких ситуаціях», – додав Вілсон.

Тим часом Міністерство юстиції США проводить розслідування стану справ у поліції містечка Ферґюсон. Міністр юстиції Ерік Голдер заявив, що саме так можна буде домогтися справедливості.

«Також у цей важкий час для Ферґюсона і для країни нам треба зблизити людей. Я вважаю, що для нас це є можливість знайти те, що нас об’єднує нас як націю. Треба бути відвертими стосовно того, що нас розділяє і знайти способи, які роблять нашу спільноиу досконалою».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG