Доступність посилання

ТОП новини

Росія: проти правозахисниці, що повідомляла про загибель солдатів, порушили ще одну справу


Людмила Богатенкова
Людмила Богатенкова

Другу кримінальну справу порушили в Росії проти голови «Матерів Прикум’я» Людмили Богатенкової, повідомили в прокуратурі Ставропольського краю Росії.

«У 2012 році між місцевою мешканкою і Богатенковою виникла усна домовленість про позику останній 100 тисяч рублів, які вона пообіцяла повернути жінці до 10 грудня 2012 року, але після зазначеної дати підозрювана стала відмовлятися від своїх зобов’язань, заперечуючи факт самої позики», – йдеться в повідомленні.

У зв’язку Богатенкову звинувачують у шахрайстві.

Раніше в жовтні правозахисниці було висунуте звинувачення за статтею про шахрайство, скоєне у великому розмірі (800 тисяч рублів). Кримінальні справи об’єднали в одне провадження, заявили в прокуратурі.

73-річну правозахисницю затримали 17 жовтня після обшуку в офісі організації «Матері Прикум’я». Дві доби жінка провела в камері попереднього ув’язнення. На третій день слідчий ухвалив рішення змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Колеги правозахисниці назвали її затримання «актом залякування» за проведені нею розслідування обставин загибелі російських солдатів на сході України.

XS
SM
MD
LG