Доступність посилання

ТОП новини

Волиняни пікетували польське консульство через відмови у візах


Кілька десятків волинян пікетували Генеральне консульство Польщі в Луцьку. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, люди вважають, що консульство створює штучні перешкоди українцям під час відкриття віз. За останні два місяці інформація про необхідний пакет документів змінювалася декілька разів.

Як кажуть пікетувальники, польські консули не вірять українцям, у листопаді почастішали випадки відмов волинянам у видачі віз із формулюванням: «мета й умови запланованої поїздки недостовірні».

Раніше рівняни й волиняни могли отримати шопінг-візу за спрощеною процедурою, нині ж до стандартного пакету документів на візу з метою закупівельного туризму потрібно додавати документи, що підтверджують вид діяльності, виписку з банку і бронювання готелю.

Однак навіть після підтвердження бронювання людині можуть відмовити у видачі шопінг-візи, кажуть протестувальники. Проблеми стали виникати частіше і в тих, хто офіційно збирається на роботу до Польщі, додають вони.

Термін подачі апеляції на відмову становить тиждень, однак зустріч із консулом призначають лише через два тижні. Апеляція платна і становить 60 євро.

З 1 листопада вступили в силу нові правила відкриття віз, згідно з якими під час подання документів на бізнес- і шопінг-візи необхідно надавати уніфікований перелік документів.

Тим часом, консульство застерегло волинян від користування послугами посередників-шахраїв, адже почастішали випадки, коли начебто здійсненого бронювання насправді не відбулося.

Раніше речник МЗС Євген Перебийніс повідомив, що збільшення кількості документів, які українці мають подавати для отримання шенгенської візи в консульські установи Польщі, відповідає рішенню Єврокомісії.

XS
SM
MD
LG