Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську пропонують перейменувати проспект Калініна на Сергія Нігояна


У Дніпропетровську почали збирати підписи жителів міста за перейменування проспекту Калініна на проспект Героя України Сергія Нігояна, одного із загиблих під час Революції Гідності в Києві. Про це Радіо Свобода повідомили в громадській організації «Майдан-Січеслав», яка виступила з ініціативою.

За словами євромайданівців, пропозиція пов’язана з тим, що в «місті назріла необхідність перейменування вулиць, які носять імена катів українського народу і радянських вождів». Проспект Калініна пропонують перейменувати на Сергія Нігояна, вірменина за походженням, адже на ньому розташований храм Вірменської Апостольської церкви й осередок вірменської громади Дніпропетровська, кажуть ініціатори.

За словами активістів, назбиравши достатню кількість підписів, вони планують передати їх до облдержадміністрації і міськради.

«У Дніпропетровську близько 130 назв пробільшовицьких, прокомуністичних, а українських – 50. Що це за пропорція? Утричі менше проукраїнських, невже нам нема кого згадати? Треба нарешті позбавитись оцих тоталітарних назв», – сказав Радіо Свобода Віктор Романенко.

Раніше, 22 лютого 2014 року, Дніпропетровська міська рада перейменувала центральну площу міста з імені Леніна на Героїв Майдану. Рішення було ухвалене на позачерговій сесії міськради, «за» проголосувало 68 депутатів.

Уродженець села на Дніпропетровщині Сергій Нігоян загинув від вогнепального поранення в Києві в ніч на 22 січня. Він був першим із протестувальників, які загинули у столиці під час протистоянь між активістами й правоохоронцями.

XS
SM
MD
LG