Доступність посилання

ТОП новини

Екс-регіонали домовляються про ключові комітети, але давати їх не можна – Семенченко


Семенченко – про «торг Ківалова за комітети»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

Про можливість очолити найважливіші комітети Верховної Ради таємно торгуються колишні регіонали, які пройшли до парламенту в «Опозиційному блоці», заявив депутат від «Самопомочі», комбат «Донбасу» Семен Семенченко.

«Я знаю, що було вночі у Верховній Раді: прийшла делегація опозиції на чолі з Сергієм Ківаловим і компанією, яка намагалася легалізуватися як опозиція, тобто щоб їм дали комітети (Верховної Ради). Я вважаю, що опозицією є представники «Правого сектору» та інші хлопці, які є позафракційниими і не увійшли до коаліції. Вони й мають отримати ті комітети, які віддають опозиції», – сказав Семенченко.

За його словами, екс-регіонали претендують на низку комітетів, зокрема на ті, які опікуються фінансовим сектором, податковою політикою, судочинством і юстицією.

«Комітети треба розподіляти між тими силами, які можуть щось зробити в умовах війни, а не просто числитися (в комітетах)», – підсумував Семенченко.

Зі свого боку, депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Мірошниченко підтвердив Радіо Свобода, що опозиція претендує на головування у кількох ключових комітетах.

«Саме виходячи з тієї ролі і функції опозиції, яка є у демократичному світі, ми пропонуємо ті комітети, які мають контрольне спрямування, закріпити за опозицією. Ухвалити закон про опозицію. Визначити не лише її права, але і її призначення та функції», – сказав Мірошниченко.

Сьогодні Верховна Рада нового скликання продовжить роботу о 16:00 і засідатиме доти, доки не сформує нового уряду. Тим часом, склад і кандидатури керівників комітетів продовжують обговорювати у фракціях і в кулуарах парламенту.

XS
SM
MD
LG