Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжує порушувати міжнародне право – Штайнмаєр


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Росія продовжує порушувати міжнародне право. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у вівторок, 2 грудня, після прибуття до Брюсселя на зустріч із іншими керівниками МЗС країн НАТО.

«На жаль, ми не так близько [до досягнення домовленостей], як би хотіли. Росія досі порушує міжнародне право через анексію Криму. Також бої на сході України мають зупинитися. Постачання зброї має бути зупинене. Ми мусимо досягнути політичного рішення на довготермінову перспективу», – каже Штайнмаєр.

5 вересня контактна група щодо урегулювання ситуації на Донбасі у Мінську підписала протокол про припинення вогню, зокрема документ передбачає обмін полоненими. Але Мінські домовленості систематично порушуються.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG