Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: за порушення присяги звільнили 413 працівників кримської прокуратури


За порушення присяги та перехід на службу до окупаційних органів прокуратури Криму звільнили 413 працівників кримської прокуратури, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Генеральна прокуратура у серпні-листопаді цього року провела перевірку за фактом порушення закону окремими працівниками прокуратури Криму.

«У березні-серпні 2014 року 413 працівників прокуратури Криму, порушуючи Конституцію та закони України, перейшли на службу до окупаційних органів прокуратури автономії. Такий перехід відбувся на підставі рішень незаконно призначеного прокурора Криму», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, за даними відомства, окремі працівники прокуратури Криму також активно сприяли нелегітимному прокурору автономії Наталії Поклонській у формуванні «окупаційних органів прокуратури».

У Генпрокуратурі нагадали, що стосовно Поклонської за співучасть у діях, спрямованих на захоплення державної влади, розпочате кримінальне провадження.

17 березня Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про затримання і привід до суду для обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою Поклонської.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія ввела Крим до свого складу. Україна, Європейський союз і США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

XS
SM
MD
LG