Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів» проти створення в Україні «міністерства інформації»


Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» проти планів створення в Україні Міністерства інформації, про що було сьогодні оголошено. Про це йдеться у повідомленні цієї організації, опублікованому у вівторок, 2 грудня.

«Втягнення влади в інформаційну політику буде кроком назад, що відкриє шлях до крайнощів», – зазначив генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Крістоф Делуар.

«У демократичному суспільстві медіа не повинні регулюватися владою. Створення «міністерства інформації» є найгіршою зі всіх можливостей на шляху викликів, з якими зіштовхнулася українська влада»,– наголошує Делуар.

У заяві «Репортерів без кордонів» наголошується, що «незалежність і свобода медіа є найсильнішою зброєю проти пропаганди».

Створити Міністерство інформації пропонує фракція «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді.

У вівторок, 2 грудня, під стінами Верховної Ради сьогодні відбулася журналістська акція протесту проти планів створення Міністерства у справах інформаційної політики. Активісти руху «Чесно» і «Стоп цензурі» вважають недоречним ухвалення рішення про створення цього відомства без публічного обговорення.

Кількадесят українських журналістів, які прийшли на мітинг, припускають, що функції цього органу можуть дублювати завдання структур, які вже існують.

Журналісти мітингували проти створення «міністерства правди»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

XS
SM
MD
LG