Доступність посилання

ТОП новини

Україна залишається серед тотально корумпованих держав – Transparency International


Українська революція ще не змогла здолати корупцію, вважають у Transparency International
Українська революція ще не змогла здолати корупцію, вважають у Transparency International

Україна залишається серед найбільш корумпованих країн світу, отримавши лише 26 балів зі 100 і обіймаючи 142-е місце у списку зі 175 країн і територій, у новому дослідженні міжнародної організації Transparency International.

Всі колишні радянські республіки, за винятком Грузії та країн Балтії, отримали 50 або менше балів в Індексі сприйняття корупції. За цим індикатором,показники, близькі до нуля означають, що країна сприймається як корумпована, а наближення до 100 балів означає, що країна сприймається як майже вільною від корупції.

Отримавши лише один додатковий бал порівняно з 2013 роком, Україна залишається серед держав тотальної корупції.

«26 балів зі 100 можливих – такі показники України в нинішньому Індексі сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index) від Transparency International. Україна вкотре опинилася на одному щаблі з Угандою і Коморськими островами як одна з найбільш корумпованих країн світу», – мовиться у звіті організації.

Грузія, яка має 52 бали, посіла в цьому рейтингу 50-е місце зі 175. Торік вона мала 49 балів. Росія, на думку фахівців Transparency International, є дещо менш корумпованою, ніж Україна, – 27 балів і 136-е місце.

Найменш толерантно ставляться до корупції в Данії, найгіршим є становище у КНДР та Сомалі.

Індекс оцінює сприйняття рівня корупції в державних органах і місцевому самоврядуванні за даними останніх 24 місяців.

XS
SM
MD
LG