Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: в Маріуполі попереджений терористичний напад


Символіка СБУ
Символіка СБУ

Співробітники Служби безпеки України знешкодили диверсійну групу, яка входила до складу незаконного воєнізованого формування «Сват» та готувала терористичний напад на Маріуполь.

Про це повідомляє 3 грудня офіційний сайт СБУ.

«Оперативна група контррозвідки СБУ затримала двох громадян України – бойовиків на прізвиська «Пес» та «Рунич». Того ж дня у Харкові було затримано їхнього поплічника – члена цієї ж диверсійної групи на прізвисько «Джигіт». У складі групи «Джигіт» виконував обов'язки стрільця-оператора ПЗРК «Ігла» та розвідника. Він збирав інформацію про позиції українських військ, зокрема артилерійські розрахунки. За його координатами терористи вели прицільний обстріл на знищення», – ідеться в повідомленні.

Затримані мали «великий арсенал вогнепальної зброї та боєприпаси до неї», а також «чотири комплекти уніформи збройних сил Російської Федерації».

«Зі слів затриманих, усі члени групи пройшли вишкіл у тренувальному таборі на території Росії», а «школу маскування, вчинення диверсій, ведення бою в умовах міста вони пройшли на території однієї з військових частин Криму», інформують в спецслужбі і додають, що «завданням групи була організація військового нападу на місто Маріуполь».

XS
SM
MD
LG