Доступність посилання

ТОП новини

Остання хвиля «Океану Ельзи» у Парижі. Не лише музика


Гурт «Океан Ельзи» у Парижі
Гурт «Океан Ельзи» у Парижі

Париж – Гурт «Океан Ельзи» завершив своє світове турне заключним цього року концертом у Парижі. Буквально за кілька останніх днів маршрут музикантів проходив через Барселону, Рим, і тепер столиця Франції – Париж. А загалом тур охопив десятки країн із сотнями концертів, причому низка концертів була скасована у Росії після анексії Криму.

Шанувальники музичної творчості приходять на концерт «Океану Ельзи» як на національне свято, практично у всіх є національна символіка – прапори, вишиванки, синьо-жовтні стрічки і віночки. Українці приїхали на концерт з усієї Франції і навіть сусідніх країн. А щоб потрапити на концерт, треба було вистояти доволі довгу чергу, бо до відносно невеликої зали намагалася потрапити незвично велика кількість людей.

«Ми приїхали на концерт спеціально з Ліона. Я дуже люблю музику «Океанів» і ціную громадянську позицію музикантів», – розповідає студентка Ольга.

Але на концерті були не тільки українці. «У мене дружина – українка. Вона дуже переживає і слідкує за нинішніми подіями в України, а я її підтримую як можу», – розповідає француз Жан-Поль, який прийшов на концерт у вишиванці.

Музика і політика

Турне «Океанів» – це не лише музика. Зокрема у понеділок лідер гурту Святослав Вакарчук зустрічався зі студентами всесвітньовідомого Сорбонського університету і обговорював сучасну ситуацію в Україні. На цю зустріч прийшли сотні студентів, і для них Вакарчук був цікавий передусім не як музикант, а людина, яка може розповісти про події в Україні з перших вуст.

Під час концерту Святослав Вакарчук був в українському прапорі, а всім присутнім повідомив, що, незважаючи на те що Париж – одне з його улюблених міст, він не може натішитися, що вже у середу повертається додому, в Україну.

Традиційно для всього світового турне концерт у Парижі закінчився масовим виконанням національного гімну України.

Париж чекає нового концерту

Після виступу у Парижі лідер гурту «Океан Ельзи» написав у своєму Twitter: «Paris! Merci pour une belle soirée! Дякуємо за шалену енергетику! До зустрічі якнайшвидше!»

Представники промоутерської компанії у Парижі (до речі, росіяни) заявили, що подібного ажіотажу з квитками у них не було під час жодних гастролей, які вони організовували. Тож, коли «Океан Ельзи» наступного разу приїде до Парижа, то вони радо знову візьмуться за продаж квитків.

  • Зображення 16x9

    Євгенія Руденко

    Розповідаю про Францію – політичну, економічну, фестивальну і просто смачну. Народилася у Києві, закінчила Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка та стипендіальну програму в Ягеллонському університеті у Кракові. Багато мандрувала і, врешті, останні роки живу у Франції та працюю на Радіо Свобода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG