Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» третій день поспіль застосовує графіки аварійних відключень електроенергії


Сьогодні компанія «Укренерго» застосувала графіки аварійних відімкнень в обсязі 3100 МВт у зв’язку з дисбалансом потужності в об’єднаній енергосистемі України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

1 та 2 грудня «Укренерго» також застосовувала графіки аварійних відімкнень електроенергії.

Це пояснюється необхідністю забезпечити надійну роботу об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом та споживанням електроенергії.

У компанії зазначають, що дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС і 23 енергогенеруючих одиниць на ТЕС та ТЕЦ, а також через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій та недостатність гідроресурсів.

Раніше в «Укренерго» заявили, що на Зміївській, Вуглегірській, Луганській, Придніпровській, Криворізькій ТЕС запаси вугілля забезпечать роботу електростанцій до 4 діб.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика. Брак газу і зупинка 80% шахт на Донбасі через військові дії призвели до дефіциту енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії.

XS
SM
MD
LG