Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові і сепаратисти звинувачують один одного у порушенні перемир’я


Донецький аеропорт, 16 жовтня 2014 (архівне фото)
Донецький аеропорт, 16 жовтня 2014 (архівне фото)

Українські військові і проросійські сепаратисти звинувачують один одного у порушення перемир’я біля Донецького аеропорту за кілька годин після його погодження.

1 грудня українські військові повідомили про погодження з російськими військовими тимчасового припинення вогню навколо аеропорту.

Перемир’я мало розпочатися 2 грудня. Але, як повідомив 3 грудня речник РНБО Андрій Лисенко, бойовики поновили ракетний обстріл після переговорів.

Тим часом лідери угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, звинувачують українських військових у «багаторазовому порушенні» цих домовленостей.

За повідомленням колишнього президента України Леоніда Кучми, який є представником Києва у так званій контактній групі, нові переговори між представниками України, Росії, ОБСЄ та сепаратистів мають відбутися наступного тижня.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

XS
SM
MD
LG