Доступність посилання

ТОП новини

Путін досі не зрозумів, що таке Україна?


Політика Росії щодо України є правильною – Путін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

Політика Росії щодо України є правильною – Путін

Володимир Путін виступив у четвер зі щорічним посланням до парламенту – Федеральних зборів Російської Федерації. Одна з головних і перших тем виступу Путіна в Кремлі стосувалася України. Експерти відзначають, що позиція Путіна з цього питання не змінилася.

Україна і російська економіка – ці дві основні теми були головними у виступі Володимира Путіна. І хоча друге питання по суті росіян стосується безпосередньо, ставлення до українських подій у цьому зверненні вийшло чи не на перший план. Путін особливо наголосив, що виконання підписаної торгово-економічної угоди України з ЄС відкладене.

Володимир Путін
Володимир Путін

«Постає питання, заради чого все це було зроблено в Україні? Заради чого здійснили державний заколот, заради чого стріляли і досі стріляють і вбивають людей? По суті, зруйнували економіку, фінанси, соціальну сферу. Розорили країну. Сьогодні потрібно не політиканствувати, а надати допомогу економіці України», – сказав Путін.

Путін не сприймає Україну як незалежну державу – політолог

Слова «державний заколот» у виступі Володимира Путіна лунали кілька разів. Російський президент нібито й не помітив, що в Україні принаймні вже півроку як є законно обраний президент і вже місяць легітимний парламент.

Станіслав Бєлковський
Станіслав Бєлковський

За словами політолога Станіслава Бєлковського, Путін відкрито демонструє своє неприховане зневажливе ставлення до сусідньої держави.

Він ще раз підтвердив, що він сприймає Україну не як незалежну державу, а лише як простір для маневру і торгівлі з Заходом
Станіслав Бєлковський

«Він ще раз підтвердив, що він сприймає Україну не як незалежну державу, а лише як простір для маневру і торгівлі з Заходом, у першу чергу – зі Сполученими Штатами. Він не сприймає всі події в Україні після 22 лютого як легітимні. Він ще раз висловив, що готовий до тиску з боку Заходу», – зазначає Бєлковський.

Західні санкції як наслідок

Не оминув Путін у виступі і питання західних санкцій щодо Росії за її дії проти України. Але російський президент угледів у санкціях лише зручний привід зупинити розквіт Росії.

Cанкції це не просто нервова реакція США або їхніх союзників на нашу позицію у зв’язку з подіями і державним заколотом в Україні
Володимир Путін

«До речі, про санкції. Це не просто нервова реакція США або їхніх союзників на нашу позицію у зв’язку з подіями і державним заколотом в Україні. Навіть не у зв’язку з так званою «кримською весною». Упевнений, що якби всього цього не було, то придумали б якийсь інший привід для того, щоб стримати зростання можливостей Росії, вплинути на неї, а ще краще використати в своїх інтересах», – заявив Путін.

Не визнавати власних помилок

Володимир Путін не бажає визнавати своїх помилок, а саме того, що санкції спричинили його дії щодо України. Тому ця частина виступу російського президента не здивувала Станіслава Бєлковського.

Він жодним чином не визнає власних помилок. І будь-яку поразку він готовий завжди оголосити перемогою
Станіслав Бєлковський

«Він жодним чином не визнає власних помилок. Ніколи! І будь-яку поразку він готовий завжди оголосити перемогою. Це найважливіші елементи психотипу російського президента. Саме тому він спростовує, що саме його дії – анексія Криму, війна на південному Сході України – призвели до санкцій», – каже Бєлковський.

На думку експертів, Путін не збирається відступати і продовжує робити добру міну при поганій грі, рахунок якої, кажучи спортивною мовою, – на табло. В даному випадку на табло світяться лампочки обмінних пунктів, які не встигають міняти таблички слідом за курсами євро і долара. За останні місяці вони зросли стосовно рубля у більш ніж у півтора раза.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG