Доступність посилання

ТОП новини

Чи стане Путін людиною року за версією видання TIME?


Володимир Путін. Архівне фото
Володимир Путін. Архівне фото

Російський канал «НТВ» та сайт «Дни.ру» вже оголосили Володимира Путіна – людиною року за версією видання TIME. Однак доказ, який наводять – обкладинка із фото російського президента викликає сумніви в інтернет-користувачів.

Російський канал «НТВ» випустив новину, в якій йдеться про те, що американське видання TIME обрало Володимира Путіна людиною року. Доказами цього, журналісти «НТВ» вважають інформацію, яка з’явилась на одному з форумів. Невідомий користувач написав, що є співробітником журналу TIME, а саме – помічником верстальника, та буцімто їх попросили розробити кілька макетів для грудневого номеру журналу, в якому оголосять, що саме Путіна обрали людиною року. Анонім зазначив, що після виконання такого завдання звільняється, адже людину на обкладинці ненавидять всі американці і йому соромно працювати на це видання, тому він і вирішив продемонструвати дизайн і: «покинути це «звалище», яке підтримує агресора».

«Як з’ясувалося, матеріал, який має вийти у світ тільки через тиждень, «злив» співробітник видання. Він розмістив фотографію на одному з форумів. Користувачі в коментарях зазначили, що Путіна американці люблять більше, ніж Обаму», – йдеться у новині каналу «НТВ».

Однак, не зазначається, що ці ж користувачі одразу проаналізували зображення.

Запропонована обкладинка порівняно із обкладинкою, наприклад, попередніх номерів, має більші відступи, відрізняються на них і шрифти.

Також користувачі форуму наголосили, що видання обирає не найкращу персону, а найбільш значущу, мовляв незрозумілими є слова автора «про підтримку агресора». Наприклад, у 1938 році за рейтингом цього ж часопису людиною року був Адольф Гітлер.

На додаток, ця світлина з Володимиром Путіним, яку надіслав Анонім вже використовувалась виданням The New York Observer.

Радіо Свобода намагалось зв’язатись із виданням, щоб отримати коментар про можливий «злив інформації», проте відповіді, яку обіцяли надіслати якнайшвидше, досі немає.

На сайті ж американського видання TIME наразі триває голосування. Редактори закликають віддати свій голос за людину, яка найбільш «вплинула на новини» цього року. Однак остаточний вибір зробить редакція.

Результати голосування будуть оголошені 8 грудня, а хто отримає звання людини року за версією TIME стане відомо 10 грудня. За результатами опитування поки що веде перед індійський політичний діяч Нарендра Моді. Президент Росії Володимир Путін зараз на шостому місці. Раніше російські ЗМІ писали, про те, що Путін «випереджає» Барака Обаму.

Одна з цьогорічних обкладинок журналу TIME після збиття над Донбасом малайзійського «Боїнга»
Одна з цьогорічних обкладинок журналу TIME після збиття над Донбасом малайзійського «Боїнга»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG