Доступність посилання

ТОП новини

США готові розглядати питання допомоги Україні – Байден


Віце-президент США Джо Байден (Л) і президент України Петро Порошенко (П)
Віце-президент США Джо Байден (Л) і президент України Петро Порошенко (П)

США готові розглядати питання щодо подальшої економічно-фінансової підтримки України. Про це сказав віце-президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом Петром Порошенком у четвер, 4 грудня, повідомляє прес-служба українського глави держави.

«Віце-президент Байден повідомив про готовність США розглядати подальшу економічну та фінансову підтримку України. Темою розмови також було питання залучення коштів Міжнародного валютного фонду. Співпраця у фінансовій сфері та економічна допомога обговорюватимуться наступного тижня із делегацією Міністерства фінансів США у Києві», – мовиться у повідомленні.

За повідомленням прес-служби, Порошенко та Байден також обговорили гуманітарну ситуацію на Донбасі, «зокрема рішення української влади призупинити фінансування, оскільки ці кошти грабуються та йдуть на підтримку тероризму».

«Було обговорено можливості постачання гуманітарної допомоги з товарів першої необхідності для мешканців районів Донбасу, які контролюються бойовиками», – зазначають в адміністрації президента України.

1 грудня набув чинності новий порядок соціальних виплат населенню Донбасу. Відтепер лише ті, хто переселився з окупованих бойовиками територій та зареєструвався на підконтрольній українській владі території, зможуть і надалі отримувати пенсії та інші соціальні виплати.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались. За даними ООН, за час перемир’я на сході України загинули понад 950 людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG