Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала в зоні АТО розвідників, які працювали на бойовиків


Співробітники Служби безпеки України виявили у зоні проведення антитерористичної операції двох інформаторів, які працювали на бойовиків. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства.

«Контррозвідники Львівського управління СБУ викрили на території проведення антитерористичної операції двох активних інформаторів, які працювати на терористів з так званої «ДНР» – збирали та передавали бойовикам відомості про дислокацію, озброєння, чисельність українських військ», – мовиться в повідомленні.

«Затримані зловмисники повідомили слідству, що були завербовані ватажками підрозділу «розвідки» «ДНР» на матеріальній основі. Один із зловмисників зізнався, що погодився за 5 тисяч гривень передавати бойовикам координати місць розташування військової техніки у Маріїнському районі Донецької області. Отримані відомості бойовики планували використати для завдання артилерійських ударів по позиціях сил АТО. крім того, затримано ще одного спільника терористів – 27-річного мешканця Красноармійського району Донецької області. Чоловік незаконно збирав дані та розпитував місцевих жителів про маршрути пересування та чисельність військовослужбовців АТО, підрозділи яких базувалися поблизу його селища. Відомості передавав терористам», – мовиться в повідомленні СБУ.

За обома фактами СБУ розпочала кримінальні провадження за статтею про створення терористичних груп чи терористичної організації.

XS
SM
MD
LG