Доступність посилання

ТОП новини

У Києві створили Альянс Балто-Чорноморських націй для боротьби з агресією Росії


У Києві представники правих націоналістичних партій України, Грузії, Білорусі, Латвії і Литви створили Альянс Балто-Чорноморських націй.

Як повідомив один з ініціаторів створення Альянсу, голова Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь, завдання організації – боротися з імперською політикою Росії, зміцнити контакти між політиками і громадськістю держав Балтійського і Чорноморського регіонів для оновлення системи регіональної безпеки.

«Виникла ідея утворення громадсько-політичного об’єднання, яке буде займатись практичними кроками щодо зв’язування різних напрямків між нашими державами – політичних, суспільних, торговельних, військових, культурних. Всі наші наміри ми описали у меморандумі», – сказав Брацюнь.

Окремо у меморандумі міститься вимога членів новоствореного Альянсу до президента Росії Володимира Путіна – звільнити окуповані Росією території України (Крим і окремі райони Донбасу) і Грузії (Абхазію, Цхенвальський район), сказав Брацюнь.

Серед інших, Альянс утворили і підписали відповідний меморандум Конгрес українських націоналістів, Народний рух України, Білоруська партія свободи, політичне об’єднання «Європейські демократи Грузії» і Литовський національний союз.

Росія анексувала український Крим у березні цього року. Цей крок викликав осуд у світі. Захід застосував проти Москви санкції у відповідь на анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України.

XS
SM
MD
LG