Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина щодня приймає вже по півтори тисячі переселенців – ОДА


Дніпропетровщина може не впоратись із потоком переселенців із Донбасу, заявив сьогодні на зустрічі з головою представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Манфредом Профазі радник голови обласної державної адміністрації Борис Трейгерман.

За його словами, якщо раніше Дніпропетровщина приймала на день близько 50–60 осіб із зони антитерористичної операції, то зараз ця кількість сягнула до 1,5 тисяч переселенців на день.

«До цього часу ми вправлялися з цим потоком. Наразі в Донецькій та Луганській областях залишилося приблизно 3,5 мільйони жителів, і якщо хоча б 10 відсотків від цієї кількості направиться в наш регіон, ситуація дуже ускладниться», – сказав Трейгерман.

Він повідомив, що нині влада моніторить об’єкти для тимчасового розселення прибулих із зони АТО, а також визначається з імовірними місцями масового харчування: це мають бути ті об’єкти, які або вже функціонують, або зможуть розпочати роботу після нетривалого ремонту.

Водночас у центрі допомоги переселенцям «Допомога Дніпра» Радіо Свобода повідомили, що потік дніпропетровців, які приносили гуманітарну допомогу переселенцям із Донбасу, суттєво зменшився: наразі в центрі бракує елементарного – мийних засобів, харчів, товарів для дітей.

Як розповів керівник центру Владислав Макаров, крім того, є проблеми з транспортом для розвезення теплих речей та ковдр по домівках переселенців, а також з оргтехнікою – усю оргтехніку волонтерам центру надали в тимчасове користування небайдужі дніпропетровці.

За даними станом на початок грудня, кількість переселенців із зони АТО у Дніпропетровській області зросла до майже 78 тисяч.

XS
SM
MD
LG