Доступність посилання

ТОП новини

Активісти штурмували будівлю Вінницької ОДА


Фото Олександра Аронця
Фото Олександра Аронця

Невідомі активісти повибивали шибки в офісі колишнього голови Вінницької облради екс-регіонала Сергія Татусяка і закидали приміщення яйцями. Це сталося в суботу під час позачергової сесії облради, що відбувається в закритому режимі. Депутати розглядатимуть питання про припинення повноважень голови облради Сергія Свидка, кандидатуру якого свого часу висунув Майдан. Офіс же Татусяка розташований навпроти будівлі облради, передає «Укрінформ».

На вулиці перед будівлею облради перебувало близько 300 громадських активістів. Вони тримали українські стяги і прапори партії «Свобода». Молодики застосували піротехніку, кидалися яйцями.

Як повідомив у своєму Facebook представник ВО Свобода Олександр Аронець,у Вінниці «починається новий ‪ Майдан проти свавілля місцевих князьків-регіоналів, які роблять все, щоб не відбулась люстрація».

За його словами, представники «Беркуту» б'ють людей, захищаючи чиновників.

Пізніше Аронець повідомив: «Суть заворушень у Вінниці: колишні регіонали у облраді намагались здійснити контрреволюцію та зняти голову облради Сергія Свитка, якого підтримали після революції майданівці. Проте люди не допустили».

«Зараз активісти прорвались до обласної ради. Депутати повтікали», - написав він у Facebook.

Для охорони приміщення Вінницької облради було задіяно понад 100 працівників міліції. Будівлю охороняє також спецбатальйон «Вінниця», який нещодавно повернувся з зони АТО.

XS
SM
MD
LG