Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську почався перший в Україні суд щодо визнання загиблого добровольця учасником бойових дій


У Дніпропетровську розпочався перший в Україні судовий процес щодо визнання бійця добровольчого батальйону, загиблого в АТО, учасником бойових дій. Розгляд справи у п’ятницю розпочався в Амур-Нижньодніпровському районному суді Дніпропетровська

За словами адвоката Юлії Пашковської, дружина добровольця Ольга Петрушова в судовому порядку намагається довести, що її 46-річний чоловік Олександр Петрушов брав участь у військових діях на Донбасі й загинув у зоні АТО. У серпні 2014 року автобус, в якому їхав доброволець зі своїми товаришами з «Правого сектору» в зону АТО задля обміну полоненими, потрапив у засідку – озброєні сепаратисти розстріляли його на одному зі своїх блокпостів на околиці Донецька, троє добровольців загинули.

«Звернулись до різних інстанцій, отримали негативні відповіді. Якщо не працює законодавча державна гілка влади, має працювати судова, тому пішли до суду з вимогами визнання факту участі в бойових діях, факту загибелі під час бойових дій», – сказала адвокат Юлія Пашквська.

На думку сторони позивача, позитивне рішення суду в Дніпропетровську може створити прецедент для інших добровольців, які мають проблеми з визнанням їхньої участі в АТО, і допоможе спростити процедуру надання статусу учасника бойових дій для інших бійців.

Судовий процес продовжиться наступного тижня.

XS
SM
MD
LG