Доступність посилання

ТОП новини

Рівненські хіміки погрожують уряду страйком


Рівненські хіміки погрожують уряду страйком
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Близько 4 тисяч працівників ПАТ «Рівнеазот» готові вийти на рівненський і київський Майдани, якщо на їхнє підприємство буде припинена подача газу.

Повідомлення з вимогою 3 грудня припинити споживання природного газу надійшло на підприємство відРівненського лінійного відділення Управління магістральних газопроводів. Чиновники керуються постановою Кабінету міністрів, який заборонив виробникам мінеральних добрив використовувати природний газ для технологічних потреб упродовж опалювального сезону.

Як запевняє головний інженер підприємства Володимир Коваленко,газ для технологічних потреб «Рівнеазоту»вже був закуплений і лише зберігався в сховищах.

Водночас підприємство має майже двадцятимільйонний борг перед НАК «Нафтогаз України». 4 грудня Рівненський апеляційний господарський суд зобов’язав повернутиці коштиупродовж семи місяців. Одна з мотивацій рішення – щойно завершений проект модернізації обладнання цеху аміаку, який обійшовся «Рівнеазоту» у понад 43 мільйони гривень.

Позачергова сесія Рівненсьої облрадизвернулася до президента, Верховної Ради та Кабміну з приводу можливої зупинки «Рівнеазоту». Серед основнихаргументів – загроза різкого збільшення кількості безробітних і погіршення криміногенної ситуації в місті, а також ризик скидання нечистот у річку Горинь.

Робітники «Рівнеазоту» обіцяють у разі зупинки підприємства страйкувати сім’ями,відтак кількість страйкарів може перевищити чисельність працівників на підприємстві.

Власником ПАТ «Рівнезот» є український бізнесмен Дмитро Фірташ.

XS
SM
MD
LG