Доступність посилання

ТОП новини

У Новомосковську невідомі посеред дня демонтували пам'ятник Леніну


У Новомосковську на Дніпропетровщині в суботу посеред дня невідомі демонтували пам’ятник Леніну в центрі міста. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в міському відділі міліції.

Міліція наразі вирішує питання про початок кримінального провадження.

Правоохоронці підтвердили, що під час інциденту на місці події були присутні і їхні співробітники. Водночас у міліції не коментують, хто були ті люди, які провели демонтаж пам'ятника.

За словами очевидців, у суботу до пам'ятника Леніну в Новомосковську під'їхали невідомі люди в камуфляжі й вантажне авто. Вони накинули трос, причеплений до вантажівки, на шию скульптури, машина рушила з місця і пам’ятник упав. Як розповідають очевидці, присутні на місці події новомосковці зустрічали падіння монумента оплесками та вигуками «Слава Україні! Героям слава!», «Ура!», «Комуняку – на гілляку!» тощо. На п’єдесталі, де стояв монумент, написали: «Смерть ворогам!».

Раніше пам’ятник Леніну в Новомосковську активісти розмалювали в синьо-жовті кольори.

У жовтні невідомі знесли пам’ятники Леніну одразу в кількох населених пунктах Дніпропетровщини – трьох селах та місті Кривому Розі. У Харкові 28 вересня після мітингу був знесений найбільший в Україні пам’ятник Леніну, який стояв на площі Свободи.

Відео користувача Unlike news у Youtube

XS
SM
MD
LG