Доступність посилання

ТОП новини

Угода про перемир'я буде підписана – ватажок «ЛНР» Плотницький


Ігор Плотницький, ватажок «ЛНР»
Ігор Плотницький, ватажок «ЛНР»

Ватажок угруповання «ЛНР», що визнана в Україні терористичною організацією, Ігор Плотницький запевнив, що угода про перемир’я з українською стороною буде підписана 9 грудня. Слова Плотніцького цитує сайт сепаратистів «Новороссия».

«Вчора тут були представники України. Погоджено, попередні домовленості досягнуті. Угода буде підписана 9 числа (грудня – ред.)», – заявив Плотницький.

За його словами, угода складатися з декількох пунктів, які передбачають припинення вогню, виведення техніки і подальші дії з врегулювання конфлікту. Крім того, в документі будуть прописані умови, за яких буде відкритий у відповідь вогонь у разі порушення перемир'я.

Раніше в суботу президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що 9 грудня в зоні АТО таки настане «день тиші», який може стати початком імплементації мінських домовленостей.

Режим незастосування вогню в зоні АТО існує формально і нині, але бойовики його не дотримуються, здійснюючи щоденно десятки артилерійських обстрілів по позиціях українських військових, які в свою чергу, можуть завдавати удару по противнику лише у відповідь.

Наразі Україна висловила пропозицію провести в Мінську переговори тристоронньої групи з врегулювання ситуації на Донбасі наступного тижня.

XS
SM
MD
LG