Доступність посилання

ТОП новини

З Харкова вивезли всі уламки збитого на Донбасі малайзійського «Боїнга»


Уламки літака рейсу MH17, які наприкінці листопада прибули до Харкова з місця падіння на Донеччині
Уламки літака рейсу MH17, які наприкінці листопада прибули до Харкова з місця падіння на Донеччині

Зі станції Харків-Ліски вирушили останні чотири вантажівки з уламками малайзійського літака, який був збитий у липні на території Донецької області, повідомив кореспондент Радіо Свобода.

«Зараз машини вирушать на пост Пісочин, там ми оглянемо подальшу дорогу до Києва, і в супроводі нашої дорожньої інспекції машини прослідують до Києва», – повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

За його словами, протягом тижня до Нідерландів вирушили загалом 16 машин, об’єм вантажу склав близько 650 кубічних метрів, а в завантаженні з українського боку брали участь 600 людей.

З Харкова вивезли усі уламки збитого «Боїнга»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Представниця Ради розслідувань із питань безпеки Королівства Нідерландів Аннеке Бовенс назвала 8 грудня «дуже пам’ятним днем». «Коли ця колона залишає Харківську область, раніше відправлені автомобілі вже перебувають на шляху до Нідерландів», – повідомила вона.

Очікується, що цього тижня до Нідерландів прийде перший конвой з відправленими раніше уламками. Цю колону зустрічатимуть родичі жертв катастрофи.

Після прибуття всіх решток літака фахівці Ради розслідувань із питань безпеки Нідерландів розпочнуть дослідження уламків і спробують реконструювати корпус повітряного судна. Аннеке Бовенс не змогла відповісти на запитання, чи достатньо наявних уламків для повного з’ясування обставин трагедії.

Літак «Боїнг-777» рейсу Амстердам – Куала-Лумпур був збитий над Донбасом 17 липня; загинули всі 298 людей, які були в ньому. Більшість жертв була громадянами Нідерландів, тому Україна передала розслідування цій державі. Попередні дані розслідування засвідчили, що літак зазнав катастрофи внаслідок влучення ззовні великої кількості об’єктів із високою енергією.

XS
SM
MD
LG