Доступність посилання

ТОП новини

Проблем у розслідуванні подій в Іловайську немає – головний військовий прокурор


Українські військові поблизу Іловайська, серпень 2014 року
Українські військові поблизу Іловайська, серпень 2014 року

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що проблем у розслідуванні кримінального провадження або проведенні та закінченні комплексної експертизи по Іловайську немає.

«Група слідчих у цьому провадженні на сьогоднішній день зараз працює на території трьох областей України, у тому числі у зоні АТО. Слідчим залишилося допитати понад 600 осіб, які тією чи іншою мірою мали стосунок до подій в Іловайську», – зазначив Матіос.

Водночас головний військовий прокурор заявляє, що найбільшою проблемою для слідчих у цьому кримінальному провадженні є проведення допитів командирів, а також співробітників міліції добровольчих батальйонів, у тому числі новообраних народних депутатів.

На сьогодні, за словами Матіоса, у цьому кримінальному провадженні опрацювали вже понад 1400 «таємних документів».

Напередодні народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що комітет Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони вирішив відновити роботу тимчасової слідчої комісії щодо обставин подій в Іловайську.

На початку вересня Генпрокуратура призначила проведення військово-тактичної експертизи щодо дій посадових осіб в перебігу операції під Іловайськом.

Експертизу проводить Національний університет оборони, але жодних результатів немає три місяці, наголосив Тимчук. За його словами, це пов’язано зі впливом, який мають Генеральний штаб та Міністерство оборони на науковий заклад.

Наприкінці серпня в Іловайську на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових як із частин Збройних сил України, так і з добровольчих батальйонів. Достовірної статистики про втрати українців в «Іловайському котлі» досі немає.

XS
SM
MD
LG