Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров і Джемілєв беруть участь у роботі Європарламенту


Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров
Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв вирушили до Брюсселя для участі в роботі Європарламенту. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Рефат Чубаров.

«8, 9, 10 грудня – робота в Європарламенті (Брюссель). Приїхали разом з Мустафа-ага. Насичена програма, підготовлена спільно з керівництвом Європейської народної партії (найбільша фракція у Європарламенті)», – написав Чубаров.

До цього лідери кримських татар брали участь у щорічній зустрічі Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, яка проходила 4 і 5 грудня у місті Базель (Швейцарія).

Напередодні в ОБСЄ закликали «владу» Криму дотримуватися прав людини, зокрема, меншин, розслідувати повідомлення про такі порушення і гарантувати для міжнародної спільноти доступ на півострів.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз і США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

XS
SM
MD
LG